Поиск по этому блогу

пятница, 11 октября 2013 г.


31853040_1



Շաքարի ամենաարդյունավետ փոխարինիչներից մեկը դա սուկրալոզն է, որը հայտնաբերվել է պատահականորեն: Լոնդոնի թագավորական քոլեջի պրոֆեսոր Լեսլի Հյուն իր հետ աշխատող ուսանող Շաշիկանտ Պխադնիսին հանձնարարություն է տալիս փորձարկել (անգլերեն test) լաբորատորիայոմ ստացված տրիքլորսախարոզը: Ուսանողը անգլերեն գիտեր շատ հեռու իդեալականից և «test»-ի փոխարեն նա հասկանում է «taste», որը նշանակում է «համ, համտեսել»: Նա անմիջապես համտեսում է ստացված նյութը և տեսնում, որ այն բավական քաղցր է: Այսպես հայտնաբերվում է շաքարի փոխարինիչը:

Комментариев нет:

Отправить комментарий